Cel mai în vîrstă jucător de fotbal din lume şi-a prelungit din nou contractul

Cel mai în vîrstă jucător de fotbal din lume şi-a prelungit din nou contractul

Kazuyoshi Miura e decis să bată record după record în fotbalul mare. Veteranul japonez a semnat un nou contract, pe un sezon, cu Yokohama FC, deşi va împlini 52 de ani pe 26 februarie.


Va fi al 34-lea sezon ca profesionist pentru fotbalistul nipon, care a bătut în 2017 recordul lui Stanley Matthews, al celui mai bătrân jucător care a marcat într-o competiţie profesionistă.


Niponul este singurul fotbalist activ care juca în 1993, când s-a fondat liga japoneză, J League.


Fostul "internaţional" japonez se află la Yokohama din 2005, când avea 38 de ani, şi s-a retras din naţionala ţării sale în urmă cu 19 ani. Are 89 de meciuri şi 55 de goluri pentru Japonia.


Miura şi-a început cariera la Santos, în 1986, şi a mai evoluat de-a lungul carierei la Palmeiras, Coritiba(ambele din Brazilia), Genoa, Dinamo Zagreb, precum şi în Australia, la Sydney FC, pentru o scurtă perioadă.


În Japonia, niponul s-a remarcat în tricoul lui Verdy Kawasaki, pentru care a înscris 100 de goluri în opt sezoane. A mai jucat însă şi pentru Kyoto Purple Sanga şi Vissel Kobe înainte de a ajunge la Yokohama.


Kazuyoshi Miura a fost numit cel mai bun fotbalist al Asiei în 1993. A fost lăsat în afara lotului Japoniei pentru Cupa Mondială din 1998 deşi înscrisese 14 goluri în preliminarii.


În ultimul sezon, 2018, Kazuyoshi Miura a jucat 56 de minute, în nouă meciuri, pentru Yokohama, pentru care nu a marcat vreun gol.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load