Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cei mai buni sportivi moldoveni au fost premiaţi

30 ian. 2019,, 14:10   Sport
2466 0

Comitetul Național Olimpic a premiat aseară cei mai buni sportivi ai anului 2018 în cadrul Cinei Olimpice organizate cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la fondarea CNOS.

Cel mai bun sportiv moldavean al anului a fost declarat Victor Ciobanu. În 2018 luptătorul de stil greco-roman a devenit vice-campion mondial.

Anastasia Nichita a fost desemnată "cea mai bună sportivă". Ea a devenit în 2018 campioană mondială la lupte. Sportiva nu a fost prezentă la evenimentul de aseară pentru că participă în aceste zile în Campionatul Indiei.

Premiul i-a fost înmînat antrenorului acesteia Tudor Cîrlan.

Premiul "Talentul anului" a avut doi laureați: luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires, și înotătoarea Tatiana Sălcuțan, care, la fel, a triumfat în capitala Argentinei. Cei doi sportivi au fost premiați cu cîte 15.000 de lei.

La categoria "Speranțele olimpice" au fost premiați mai mulți tineri sportivi. Aceștia au primit cîte un premiu de 10 mii de lei.

Au fost premiați de asemeni și antrenorii celor mai buni sportivi.

Cina Olimpică este organizată în fiecare început de an şi adună sportivi, antrenori, oficiali de stat și jurnaliști pentru a celebra spiritul și valorile olimpice.

"Am avut temei ca să facem această sărbătoare cu acești frumoși sportivi și cu rezultatele lor valoroare. sîntem într-un an preolimpic, avem multe obligațiuni, multe speranțe.", a zis Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS.

Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a fost fondat pe 29 ianuarie 1991.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?