Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cei mai buni boxeri ai anului 2017, premiaţi de Federaţia de Box din Moldova (VIDEO)

27 apr. 2018,, 16:50   Sport
6805 0

În acest an se împlinesc exact 25 de ani de la fondarea Federaţiei de Box din Moldova.

Cu acest prilej, astăzi, 27 aprilie, a fost organizată o şedinţă de lucru în care au fost enumerate succesele de care au dat dovadă sportivii în această perioadă, inclusiv cele din 2017.

Potrivit preşedintelui Federaţiei de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, anul trecut a fost unul plin de evenimente frumoase şi victorii pentru boxerii moldoveni, lucru ce îi motivează ca şi în 2018 să atingă noi înălţimi.

„Anul trecut ne-am bucurat de succese mari. Avem un medaliat cu bronz la Campionatul Europei, este vorba despre Vasile Belous. Avem un medaliat cu bronz și la Campionatul Europei Under 22, Dorian Bucșa, care este antrenat de Igor Untilă de la Hîncești. În continuare, boxul moldovenesc se lărgește din punct de vedere geografic, avem deja cluburi bune și în Hîncești, Chișinău, Tiraspol, Ceadîr-Lunga. Cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a Comitetului Olimpic și a sponsorilor vom dezvolta în continuare boxul moldovenesc”, a menționat Vasile Chirtoca.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi şi cei mai buni pugilişti, care au adus acasă medalii de bronz şi argint. Potrivit lor, victoriile obţinute se datorează muncii asidue şi perseverenţei. Ei mai spun că nu se vor opri aici.


„Anul 2017 a fost unul de succes pentru mine, pentru că am adus de la Campionatul Europei medalia de bronz. Și acest an l-am început cu dreptul, pentru că am adus o medalie pentru Republica Moldova”, a menționat boxerul Dorin Bucșa.

Mîndri de reuşitele discipolilor lor sînt şi antrenorii, care spun că 2017 a fost un an pe cît de greu, pe atît de frumos, iar în acest an vor continua să muncească pentru a obţine rezultate şi mai bune.

„A fost un an greu, dar unul rodnic. Medaliile de bronz, argint sau aur constituie dovada muncii noastre. Ori de cîte ori avem rezultate, noi ne încurajăm și credem că anul care vine va fi și mai bun. Acum, ne dorim calificarea la Jocurile Olimpice care vor avea loc în 2020 la Tokyo”, a spus antrenorul Igor Untilă.

Precizăm că printre medaliaţii cu bronz şi argint ai Campionatului European din anul 2017, se numără boxerii moldoveni Vasile Belous, Dorin Bucşa, Constantin Ursu, Vasile Cebotari, precum şi Maxim Ivaşcenco. Anul trecut, aceştia au adus acasă trei medalii de bronz şi una de argint.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?