COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Cea de-a 30-a aniversare a independenței Moldovei, marcată printr-un turneu de fotbal în Canada

1 sep. 2021,, 12:00   Sport
1900 0

Fanii fotbalului din Montreal, care au început să practice acest sport popular în Moldova, au sărbătorit cea de-a 30-a aniversare a Independenței Republicii Moldova, participînd la un turneu amical la Dorval (Canada).

Potrivit vestitului jurnalist sportiv moldovean Nicolae Buceațchi, datorită eforturilor organizatorilor în competiții au fost atrase patru echipe care au jucat în sistem circular, fără a ține cont de vremea ploioasă.

Victoria în turneu a fost cîștigată de jucătorii echipei FC Moldova, care au învins toți rivalii și au cîștigat în plus două premii suplimentare.

Doi jucători au fost marcați ca campioni. Evgeni Frolov a fost desemnat cel mai bun portar, iar Marian Luca - cel mai bun jucător.

Unul dintre primii fondatori ai FC Moldova, Anatolie Zlotea, a ajuns la turneu cu premii tradiționale moldovenești - șampanie și vin de colecție - pe care le-a recomandat să le încerce la întoarcerea acasă.


Principalul organizator al sărbătorii de fotbal, Valeriu Puitîrziu, a fost mulțumit de rezultate, asigurîndu-i pe participanți că anul viitor vor fi invitate echipe moldovenești din alte orașe din Canada.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X