X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce-l va împiedica pe căpitanul Mexicului să ia premiul „cel mai bun jucător al meciului CM”

19 iun. 2018,, 21:00   Sport
2896 0

Echipa Mexicului în primul său meci din Cupa Mondială a făcut senzație, învingîndu-i pe actualii campioni mondiali: echipa Germaniei.

Apărînd pe teren, Rafael Marquez, în vîrstă de 39 de ani, a repetat recordul de la mondiale, ieșind pe teren la cea de-al cincilea Campionat Mondial. Însă potrivit informaţiilor publicaţiei americane New York Times, dacă el devine cel mai bun jucător al meciului, oricum nu va fi posibil ca Marquez să ia premiul, din cauza sancțiunilor SUA.

În America consideră că legendarul fotbalist are legături cu cartelul de droguri al lui Raul Flores Hernandez.

De aceea, împotriva lui Marquez au fost introduse sancțiuni serioase: viza sa pentru SUA a fost anulată, conturile au fost blocate, cetățenii țării nu au dreptul să aibă afaceri cu el. În plus, sancțiunile sînt aplicate şi asupra șederii lui Marquez în echipă: el nu are dreptul să poarte uniforma de antrenament, să bea apă și să folosească alte produse, logo-uri de marcă ale companiilor americane.

Jucătorul de fotbal stă singur în cameră, și nu împreună cu unul dintre membrii de echipă, astfel încît în cameră să nu existe lucruri americane. Același lucru este valabil și pentru premiul pentru cel mai bun jucător al meciului: pe acesta este imprimat logo-ul berii „Bud”, de aceea Marquez nu-l va putea lua, chiar dacă FIFA îl va recunoaște ca fiind cel mai bun.



Rafael Marquez nu numai că a jucat în cadrul Campionatelor Mondiale din anii: 2002, 2006, 2010, 2014 și 2018, dar a fost și căpitan al echipei naționale mexicane la toate cele cinci campionate, ceea ce reprezintă un record. După Campionatul Mondial din Rusia, el intenționează să-și finalizeze cariera, la vîrsta de 39 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?