X 
Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Ce îi va cere Președintelui Republicii Moldova medaliatul cu bronz al Jocurilor Olimpice de la Tokyo

11 aug. 2021,, 18:25   Sport
2864 1

Canoistul moldovean, Serghei Tarnovschi, care a cîștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a recunoscut că încă nu s-a gîndit ce îi va spune președintelui Moldovei, Maia Sandu, la întîlnirea cu sportivii moldoveni care au participat la Jocurile Olimpice, dar cel mai probabil va cere majorarea finanțării sportului.

Într-un interviu pentru NM, sportivul a menționat că știe că va avea o întîlnire cu conducerea țării, cu președintele.

"Știu că acest lucru va avea loc. Cînd am fost la Jocurile de la Rio, președintele ne-a petrecut. Cred că și acum, cînd vom ajunge vom fi întîmpinați, pentru că am avut o prestație demnă. Mulți sportivi au ajuns în finală cu locurile 5, 7 și 8. Acestea sunt rezultate bune care merită nu mai puțin respect. Nu m-am gîndit încă ce voi spune președintelui la întîlnire, dar cred că voi pregăti ceva pînă atunci. Știu sigur că vor exista solicitări: trebuie să alocăm mai mulți bani, pentru că altfel este foarte greu de obținut rezultate bune. În orice federație sportivă, banii niciodată nu sînt prea mulți, întotdeauna va exista ceva pentru ce vor trebuie cheltuiți: echipament, uniforme, mîncare pentru sportivi, tabere de antrenament și pregătire tinerilor sportivi", a spus Serghei Tarnovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?