X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce competiții internaționale puteau avea loc pe ”Arena Chișinău”

2 aug. 2020,, 10:14   Sport
3003 0

În complexul sportiv multifuncțional "Arena Chișinău", construit în apropierea comunei Stăuceni, putea să se desfășoare în acest an Campionatul European de lupte între cadeți.

O astfel de părere a fost exprimată într-un interviu pentru site-ul Noi.md de multiplul cîștigător al campionatelor mondiale și Europene, medaliat cu bronz la jocurile Olimpice din 1996, unul dintre cei mai cunoscuți sportivi, luptătorul Serghei Mureico, victoriile căruia erau, în anii 90, adevărate raze de bucurie și speranță pentru fanii sportului din Moldova.

Serghei Mureico a menționat că la începutul acestei construcții lui, ca și multor altor sportivi moldoveni, i s-a propus să facă publicitate ”Arenei Chișinău”

”Eu înțelegeam că este un proiect mai degrabă comercial, dar înțelegeam și faptul că avem nevoie de ea. Pentru că, să zicem, în acest an în Moldova trebuia să se desfășoare campionatul Europei printre cadeți. Ne-a vizitat reprezentantul Federației internaționale de lupte, s-a discutat despre termene. Dar pentru că la noi nu exista infrastructura necesară, o sală de nivel internațional, în rezultat nu a ieșit nimic.

Dacă o asemenea sală ar fi fost construită mai demult, clar că am fi putut organiza evenimente la cel mai înalt nivel. Un campionat al Europei printre cadeți, la Chișinău, nu este numai un eveniment de prestigiu, dar și posibilitatea de a dezvolta sportul în țară. Așa că așteptăm deschiderea ”Arenei Chișinău” și sperăm că odată cu apariția ei va începe o etapă mai bună”, a subliniat Serghei Mureico.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?