Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce calități personale îi reunesc pe toți şahiştii?

5 feb. 2019,, 08:40   Sport
2371 0

Majoritatea jucătorilor de șah din lume se consideră membri ai unei singure familii și se înțeleg între ei chiar şi fără a cunoaște limba interlocutorului.

Este o declaraţie făcută de către faimosul șahist rus, campionul mondial la șah, deputatul Dumei de Stat a FR, Anatoli Karpov, care a fost invitatul emisiunii „Mecanismul de acțiune cu Elena Leviţkaia-Pahomova", de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea prezentatoarei dacă există careva calități personale care i-ar reuni pe toți jucătorii de șah, Karpov a spus: „Avem motto-ul Federației Internaționale de Șah din anul 1924 „Sîntem o singură familie!". Timp de 53 de ani, am călătorit foarte mult prin toată lumea și înțeleg clar că în lume cei mai mulți jucători de șah anume aşa se tratează reciproc”.

„Și le spun băieților mei: Jucaţi șah! Cel puțin învăţaţi să jucaţi! Veți merge în altă țară, de exemplu, pentru a vă dezvolta afacerea. Dar veți intra într-un club de șah şi pentru şahişti deja veţi fi o fire apropiată și vă va fi mai ușor să găsiți contacte", a spus Anatoli Karpov.

Potrivit lui, șahul este o altă limbă. „Acest lucru este absolut sigur. De exemplu, noi organizăm turneul „Tura Albă”. Vin la noi copii din țările asiatice, din țările europene, din țările CSI. Ei nu cunosc încă multe limbi străine, dar pot analiza partida împreună. Și pentru ei, necunoaşterea unei limbi nu este o problemă. Copiii se înţeleg prin gesturi şi gînduri. Le arată pe toate. Deci, șahul este un mijloc absolut clar pentru îmbunătățirea relațiilor dintre oameni și țări", a subliniat faimosul şahist rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?