Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce a făcut Radu Albot cu prima cîștigată de la Federaţia de Tenis a Moldovei

12 sep. 2018,, 10:20   Sport
2187 0

Jucătorul moldovean de tenis, Radu Albot, a primit o primă în valoare de 50 000 de lei din partea președintelui Federației de Tenis din RM, Ceslav Ciuhrii, pentru calificarea istorică în semifinalele turneului de Mare Șlem „US Open 2018”.

Rezultatul înregistrat de sportivul moldovean este o premieră pentru tenisul de cîmp moldovenesc.

Suma de bani primită va fi folosită, potrivit lui Radu Albot, pentru a ajuta tînăra generație de sportivi. Cel mai bun jucător de tenis moldovean a împărțit cîte 25 000 de lei jucătorilor de tenis de 16 ani și respectiv, de 14 ani, Ilie Snițari și Maxim Cazac.

„Tinerii jucători de tenis au la moment mai mare nevoie de acești bani decît mine. Am înțeles că Ilie și Maxim au nevoie de susținere pentru a participa la niște turnee peste hotare. Cred că va fi important pentru ei acest ajutor; le va oferi posibilități pentru a se dezvolta și a înregistra rezultate bune”, a declarat Radu Albot.

Ilie Snițari este un promițător jucător de tenis moldovean de 16 ani, membru al echipelor naționale ale R. Moldova. Unul dintre cele mai recente succese ale sportivului este ocuparea locului doi la dublu la turneul internațional „TCB Trophy”.


Maxic Cazac (14 ani) a evoluat în acest an în componența echipei internaționale ITF/Tennis Europe 14&Under Grand Slam Touring Team. Tînărul sportiv a ajuns în 2018 în Top 30 cei mai buni jucători de tenis din Europa în categoria de vîrstă U14.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?