X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Carlos Alcaraz, campion la Indian Wells: Spaniolul revine pe locul 1 ATP

20 mar. 2023,, 13:47   Sport
1019 0

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a cucerit pentru prima oară titlul la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, după ce l-a învins, duminică, în finală, pe rusul Daniil Medvedev, cu 6-3, 6-2.

Acest succes i-a adus revenirea în fruntea ierarhiei mondiale, informează Noi.md cu referire la Agerpres.

Spaniolul de 19 ani a profitat de faptul că sîrbul Novak Djokovic, absent din California deoarece nu este vaccinat contra Covid-19, nu a punctat la Indian Wells şi şi-a recuperat fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat prima oară în septembrie 2022, după ce a cîştigat trofeul la US Open.

Pentru iberic este al optulea titlu din carieră, în 11 finale jucate şi al treilea de categoria ATP Masters 1.000. Alcaraz este cel mai tînăr dintre jucătorii care au reuşit să cîştige Indian Wells şi Miami Open în carieră.

Cîştigător în Florida anul trecut, Alcaraz va lupta pentru a-şi apăra titlul cucerit la Miami şi trebuie să o facă dacă doreşte să rămînă pe primul loc în lume.


La Indian Wells, Alcaraz nu a pierdut niciun set în drumul spre trofeu, ultimul jucător care a făcut acest lucru înaintea sa fiind elveţianul Roger Federer în 2017.

Medvedev a suferit în finala de la Indian Wells prima sa înfrîngere în 20 de meciuri (perioadă în care a cîştigat titluri la Rotterdam, Doha şi Dubai).

Cei doi nu s-au mai întîlnit decît o singură dată înaintea finalei din California, în 2021, în turul secund la Wimbledon, iar atunci Medvedev s-a impus clar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?