X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Campionul Tudor Casapu spune de ce - ”Nicăieri nu-i ca acasă”

3 dec. 2023,, 19:00   Sport
2239 0

S-a născut în satul Mingir din raionul Hîncești, a muncit mult ca în 1992 unul din cele mai mari vise ale sale să devină realitate.

Unicul campion olimpic la o probă individuală, halterofilul Tudor Casapu nu i-a trecut niciodată prin capă să părăsească Republica Moldova, mai mult decît atît, acesta spun că în străinătate s-a simțit mereu străin.

Mă simt bine acasă, pentru că dacă au trecut atîția ani și atîtea invitații am avut... Am colindat practic toată lumea și am fost invitat în mai multe țări, chiar prin Australia - cel mai îndepărtat continent. Mă simt bine, fiindcă se spune că e bine acolo unde nu sîntem noi. Întotdeauna mă gîndeam că aici îmi sînt frații, surorile. În străinătate mă simt străin, Iată am fost la fiica mea în Canada. Am stat o lună, apoi am început să mă simt plictisit, să vreau acasă. Număram zilele ca să revin. Cînd veneam acasă, voiam mai repede la cantonament să merg, dar acum dacă mă duc undeva, vreau repede acasă. Cred că așa e ființa omului, pentru că e bine acolo unde te-ai născut și unde îți sunt prietenii, familia”, a povestit campionul într-un interviu din cadrul rubricii ”Nicăieri nu-i ca acasă”.

Pentru Tudor Casapu spune că doar acasă s-a simțit cu adevărat apreciat.

”În Uniuea Sovietică era Vasile Alexeev, antrenor principal, și spunea: „Cum poți să pleci din plaiul natal? Tu acolo trebuiești. Chiar dacă pleci în altă țară, tu o să fii al zecilea, dar aici ești mîndria țării și tu trebuie să fii acolo unde te-ai născut”, a spus Tudor Casapu.


De menționat că în anul 1992, Tudor Casapu, a uimit o lume întreagă prin talentul și munca lui asiduă, devenind primul și unicul campion olimpic într-o probă individuală, lucru de care R. Moldova se mîndrește și astăzi.

6
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?