X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Campionul Tudor Casapu a spus care este unul din cele mai mari regrete ale sale

1 dec. 2023,, 11:50 (reactualizat 3 dec. 2023,, 04:00)   Sport
2869 0

Singurul campion olimpic într-o probă individuală, Tudor Casapu, în cadrul unui interviu din cadrul rubricii ”Nicăieri nu-i ca acasă”, a povestit care este unul din cele mai mari regrete ale sale.

Potrivit lui, faptul că este campion olimpic este fără îndoială o mîndrie, însă și-ar mai fi dorit să mai educe și alți campioni.

”Eu nu vreau să spun că sînt mîndru, pentru că sînt unicul campion. Eu am vrut să mai fac vreun campion sau doi, dar așa s-a nimerit, fiindcă viața este viață și sportul este sport. Eu mi-aș fi dorit ca și în alte probe sportive cineva să devină campion”, a spus Casapu.

Totodată acesta a menționat că orice sportiv poate deveni campiont, este nevoie doar de multă muncă și perseverență.

”Depinde și de pregătirea sportivilor. Noi avem antrenori foarte buni la haltere și se înregistrează rezultate bune chiar și la copiii care abia încep, de la vîrsta de 15 ani, la juniori, tineret și am avut rezultate și la Campionatul European, categoria 15-17 ani. Am avut rezultate și la campionatele de pînă la 21 de ani și sper că vom avea rezultate și la seniori, pentru că la anu se vor desfășura Jocurile Olimpice și acum încep calificările și sper ca trei sau patru sportivi să nimerească în aceste calificări către Jocurile Olimpice”, a mai spus campionul.


De menționat că în anul 1992, Tudor Casapu, a uimit o lume întreagă prin talentul și munca lui asiduă, devenind primul și unicul campion olimpic într-o probă individuală, lucru de care R. Moldova se mîndrește și astăzi.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?