Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Campionatului Internațional VOIEVOD 2024: sute de luptători au luptat pentru titlul de cel mai bun

28 apr. 17:45   Sport
3339 0

Un eveniment grandios a avut loc ieri, 27 aprilie, în satul Pănășești, la Complexul Sportiv Raional Strășeni, notează Noi.md.

Este vorba despre Campionatul Internațional VOIEVOD 2024 care a adunat unii dintre cei mai buni sportivi din lumea sporturilor de luptă.

Evenimentul a adunat peste 500 de participanți din Moldova, România, Ucraina, Bulgaria și Turcia. Fiecare sportiv și-a demonstrat măiestria și a concurat pentru titlul de campion.

''Luptele au fost destul de interesante. Sînt sportivi care i-am văzut anterior în lupte, sînt niște lupte spectaculoase și desigur la competiție Federația a pus la bătaie 5 centuri, care au fost înmînate celor mai talentați. Sîntem bucuroși că le oferim posibilitatea tinerilor de a se afirma. Nu ne oprim aici ne așteaptă multe turnee republicane, un proiect foarte ambițios în luna mai, îi vom selecta pe cei mai buni, care vor face pași importanți pe arena profesionistă, spune Oleg Sclifos, Vicepreședintele Federației Voievod.


Antrenor din România, a Clubul Vikings Pașcani, Razvan Hurjui a declarat că sportivii din Moldova au deveni mai puternici.

''Sportivii din Moldova au crescut foarte mult de-a lungul timpului. Este o onoare pentru noi să venim aici să vedem cu oficialitățile se implică în sprijinirea sportului, tinerilor în dezvoltarea tinerilor și susținerea lor. Copii prind foarte multe încredere cînd văd că oameni ce conduc statul sînt alături de ei", spune Razvan Hurjui antrenor din România.

După desfășurarea campionatului, patru medalii au revenit sportivilor din R. Moldova iar una Ucrainei.

Amintim că scopul evenimentului este selectarea lotului R. Moldova, care ne va reprezenta în toamnă la Campionatul Mondial din Italia.

Partenerul gerenal al Campionatului este DAAC-Hermes, marca de automobile GEELY Moldova.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав