X 
Cazul Șor stiri: 599

Campionatul R. Moldova la Lupte libere și Lupte feminine Under 17 și-a desemnat cîștigătorii

9 apr. 17:30   Sport
2484 0

180 de sportivi și sportive au concurat la Campionatul R. Moldova la Lupte libere și Lupte feminine U17.

Ediția din acest an a campionatului s-a desfășurat în perioada 6-7 aprilie 2023, la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport din Chișinău.

Camponi au devenit: Dorin Lungu (45 kg) și Ion Florean (92 kg) din Ștefan Vodă, Ivan Cara (48 kg) din Taraclia, Marcel Andronache (51 kg) și Ionuț Triboi (60 kg) din Nisporeni, Mihail Ojog (55 kg) din Soroca, Cătălin Spinu (65 kg), SSRoCal, David Disculța (71 kg), FdGalben, Alexandru Borș (80 kg) din Cricova și Daniil Zupcov (110 kg) din Tiraspol.

Campioane la Lupte feminine au devenit: Elena Crețu (40 kg) și Beatris Roșca (61 kg) din Soroca, Eliza Gonța (43 kg), Alexandra Moisei (65 kg) și Maria Stepca (73 kg), LRPS, Olga Aborneva (46 kg) din Dubăsari, Galina Tulus (49 kg) și Oliga Popova (53 kg) din Taraclia, Mădălina Prisacari (57 kg), Nisporeni și Gabriela Rudoi (69 kg) din Cimișlia.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, în ceea ce privește competiția pe echipe, locul întîi la Lupte libere a fost ocupat de echipa din Comrat, cu 97 de puncte, iar la Lupte feminine echipa cîștigătoare Liceul Republican cu Profil Sportiv (LRPS) a acumulat 115 puncte.


Lista cîștigătorilor la Campionatul Republicii Moldova la Lupte libere și Lupte feminine – aici.

„Ministerul Educației și Cercetării susține sportivii, încurajează modul sănătos de viață și practicarea sportului și, totodată, apreciază performanța în acest domeniu. Sportul contribuie la consolidarea societății, îndeamnă la coeziune, pace, incluziune, joc de echipă, iar asemenea competiții precum Campionatul R. Moldova la Lupte sînt un exemplu bun de urmat pentru tînăra generație”, a menționat Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Cei mai buni vor concura la Campionatul European și Mondial din anul 2023.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?