X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Debut de succes pentru Moldova la Universiada Mondială 2019

6 iul. 2019,, 16:15   Sport
2854 0

Judocanul moldovean Dorin Goţonoagă a cucerit prima medalie pentru Republica Moldova la Universiada Mondială 2019 ce se desfăşoară la Napoli (Italia).

Discipolul Clubului Petrocub Hînceşti şi-a revenit după o grea accidentare, debutînd cu un elan de invidiat în categoria de greutate de 81 de kilograme. La acest turmeu, pe parcursul competiţional spre succes, Dorin Goţonoagă mai întîi i-a învins pe R. Başibov (Turkmenistan), N. Gómez (Chile) şi B. Arkabai (Kazahstan). În faza sferturilor de finală, atletul nostru s-a confruntat cu favoritul competiţiei, georgianul Tato Grigalashvili, pe care l-a învins, spre deliciul publicului spectator, în doar 7 secunde, prin procedeul ippon.

În semifinale, Dorin Goţonoagă a cedat într-o luptă crîncenă japonezului Hikaru Tomokito. În confruntarea pentru locul III, sportivul nostru s-a impus magistral, printr-u ippon, în faţa lui Janosch Hunfeld (Germania).

De menţionat că alt judoka din R. Moldova, Iurie Mocanu, a avut un debut fulminant, învingîndu-i pe Mariano Coto Bersier (Argentina), Miroslav Blahuschac (Slovacia). În sferturi de finală, atletul nostru a cedat mult mai experimentatului Laşa Becauri (Georgia). În lupta pentru bronz, reprezentantul ţării noastre i-a surclasat pe Aatu Lamanen (Finlanda), Narsej Lackovic (Slovacia), cedînd în lupta decisivă în faţa lui Gustavo Asis (Brazilia). Astfel, Iurie Mocanu
s-a învrednicit de locul V la primul său turneu internaţional de un rang atît de important.

Spre regret, Victor Sterpu, Tatiana Chişcă şi Anastasia Moşcenscaia au fost eliminaţi din prima fază a competiţiilor.


De remarcat că înotătoarea Tatiana Salcuţan (200 metri spate) s-a situat pe locul IV, cu rezultatul 2.10.86 min. Astăzi ea va participa la concursul pe distanţa 100 metri spate. De aasemenea, pe 6iulie îşi vor începe evoluţia judocanii Cristina Blanaru şi Denis Vieru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?