Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bronz pentru canoistul Serghei Tarnovschi

24 iun. 2023,, 18:35   Sport
3112 0

Canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska pe distanța 500 de metri.

El a înregistrat rezultatul 1:46.460, fiind întrecut de cehul Martin Fuksa (1:45.462) și românul Cătălin Chirilă (1:46.460).

Medalia este un cadou minunat pentru sportivul moldovean, care chiar astăzi a împlinit astăzi 26 de ani.

"Este o mare onoare pentru mine să aduc o medalie Moldovei de la aceste competiții. Am muincit îmreună cu toată echipa. Ieri am luat locul patru, astăzi - locul trei. Voi depune eforturi să urc tot mai sus", a spus Serghei, notează Noi.md.

Nicolae Juravschi, antrenorul lui Serghei Tarnovschi: "Lupta a fost foarte strînsă. Îl felicit, în primul rînd, pe Serghei, care astăzi împlinește o vîrstă frumoasă, dar și pe cei de acasă, care au ținut pumnii pentru noi. E loc de îmbunătățit situația. Sperăm că în două luni la mondiale vom reuși să fim într-o formă și mai bună".


Contactat de Noi.md, Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, care este și antrenorul lui Serghei Tarnovschi, a spus că discipolul său își canalizează acum eforturile pentru următoarea competiție, care va fi Campionatul Mondial de Kaiak-Canoe. Acesta se va desfășura în perioada 22-26 august în Duisburg, Germania.

"Pentru Serghei acest campionat va fi o pistă pentru Jocurile Olimpice de anul viitor. Dacă se va califica în primii 5 în Germania, atunci va putea participa și la competițiile olimpice din 2024", a precizat Juravschi.

Amintim că în 1988 echipa Juravschi-Reneischi a cucerit la Jocurile Olimpice de la Seul medaliile de aur în proba de canoe dublu, cursele de 500 și 1000 metri. În următorii trei ani, Nicolae Juravschi a cîștigat un număr de 8 medalii de aur la Campionatele Mondiale în probele de C-2 și C-4.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?