X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Boxul moldovenesc are viitor (FOTO, VIDEO)

21 mar. 2019,, 08:40   Sport
3424 0

Spectacolul de succes al boxerilor noștri tineri la Campionatul Europenei (19-22) din Vladikavkaz și întîlnirea solemnă la aeroportul din Chișinău au fost pe larg discutate în presa locală.

Aș dori să mă opresc la perioada de pregătire pentru Campionat și formarea spiritului de echipă al echipei naționale. Căci nu este un secret faptul că, chiar și într-un astfel de sport aparent individual, cum este boxul, în care fiecare își desfășoară activitatea în propria categorie de greutate, atmosfera din echipă influențează direct asupra succesului. Nu toate problemele erau deja rezolvate, dar antrenorul echipei, Igor Untila, a reușit să desfășoare o pregătire eficientă în taberele de antrenament și să unească băieții la Campionat.

Din echipa de bază au făcut parte 7 boxeri-bărbați și o fată care au reprezentat orașele Chișinău, Tiraspol, Hîncești și Grimăncăuți.

Cel mai experimentat, Dorin Bucșa a primit deja de două ori medalia de bronz la Campionatele din 2017-2018.

Trei sînt campioni naționali, cu medalii de argint, doi - medaliști cu bronz printre grupele de boxeri de elită, iar unul este debutant în ringul pentru adulți. Un start de succes la acest Campionat oferă optimism pentru principalele competiții ale anului - Jocurile Europene din iunie de la Minsk și Campionatul Mondial din septembrie de la Ekaterinburg, care este prima selecție pentru Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.


Medalia de argint a lui Dorin Bucșa și de bronz a lui Alexandru Paraschiv, locurile cinci ale lui Andrei Zaplitnîi și a Cristinei Cravcenco vorbesc despre direcția corectă de dezvoltare și de îmbunătățire a abilităților acestora. Fiecare boxer, chiar și cel care a pierdut prima sa luptă, a continuat antrenamentul în timpul campionatului, desfășurînd trei meciuri de sparring cu boxeri din alte țări. Este foarte important ca acelaș spirit de echipă să fie asigurat și în echipa principală a țării.

Potrivit președintelui Federației moldovenești de Box, Vasile Chirtoca, comunitatea de box din Republica Moldova așteaptă din partea antrenorul echipei, antrenorul emerit al Moldovei, Petru Caduc, o participare activă la crearea unei singure echipe puternice de oameni cu aceleaș scop, pentru a obține noi victorii și pentru a spori gloria boxului moldovenesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?