COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Boxerul moldovean Vlad Gavriliuc s-a plasat pe locul doi la turneul de la Lviv

Boxerul moldovean Vlad Gavriliuc s-a plasat pe locul doi la turneul de la Lviv

Vlad Gavriliuc (75 kg) a ocupat locul doi la turneul internațional ”Lviv Boxing Cup”, care s-a desfășurat la Lviv (Ucraina).

El a fost învins în finală de francezul Victor Yoka.

„Este un rezultat foarte bun. Este a doua medalie cucerită anul curent de el la un turneu internaţional şi faptul ca atare demonstrează buna sa formă sportivă. Vlad Gavriliuc, împreună cu Davron Bozorov (69 kg), Dumitru Coşciug (81 kg), Andrei Zaplitnîi (91 kg) sînt reprezentanţii noii generaţii de boxeri de care leg mari speranţe. Despre ei o să auziţi vorbindu-se în viitorul apropiat la gradul superlativ după evoluţiile pe arena internaţională”, a declarat astăzi pentru agenţie Antrenorul Emerit, Petru Caduc, de la Şcoala specializată din Grimăncăuţi (Briceni).


La turneu au mai participat Mihail Cvasiuc (63 kg), Dumitru Coşciug şi Andrei Zaplitnîi. Ei au cedat în faza inaugurală cîştigătorilor turneului. Competiția a reunit pugiliști din Ucraina, Franța, Cuba, Armenia, Ungaria, Georgia, Indonezia și Republica Moldova.

Lotul de bază al Școlii din Grimăncăuți și al echipei naționale Dumitru Galagoț (63 kg), Vasile Belous (63 kg), Victor Carapcevschi (75 kg), Andrei Zatușevschi (91 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg) se antrenează conform unui program special, în vederea participării la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

Vlad Gavriliuc este cursant în anul trei la Academia de Poliţie “Ştefan cel Mare şi Sfînt”, angajat în echipa sportivă a Inspectoratului General de Carabinieri. În 2015 a devenit medaliat cu bronz la Campionatul European de tineret, desfăşurat în Polonia, iar anul curent a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere de la Gomel (Belarus).

La Școala din Grimăncăuți au fost educați medaliații olimpici Vitalie Grușac (Sydney, 2000) și Veaceslav Gojan (Beijing, 2008).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load