X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Boxerul Alexandru Paraschiv, printre cei mai buni 10 sportivi din Moldova!

30 ian. 2023,, 15:15   Sport
2889 0

Boxerul din Chișinău, Alexandru Paraschiv a intrat în primii zece cei mai buni sportivi din Moldova și a fost premiat de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Moldova (CNOS).

În special, acest comitet a acordat premii pentru realizări înalte pe arena internațională celor mai buni sportivi și antrenori ai țării în cadrul evenimentului"CINA OLIMPICĂ", desfășurat la Palatul Republicii. Iar medaliatul cu bronz al Campionatului European de box, Alexandru Paraschiv și antrenorul său Iurie Paraschiv au fost premiați cu cadouri și premii memorabile din partea KNOS Moldova.

După cum s-a anunțat anterior, Alexandru Paraschiv a intrat în primii zece cei mai buni sportivi ai țării conform două versiuni. Lista a fost prezentată de Uniunea jurnaliștilor sportivi din Moldova (AȘM) la GALA LAUREAȚILOR 2022 și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova la GALA SPORTULUI 2022.

Alexandru Paraschiv a cîștigat anul acesta o medalie de bronz la Campionatul Europei de la Erevan, capitala Armeniei.

În semifinale, a pierdut într-o luptă egală cu rusul naturalizat Walid Abbasov din Serbia.


Alexandru a fost antrenat încă din copilărie de tatăl său, antrenorul emerit al Republicii Moldova, Iurie Paraschiv. Alexandru are 23 de ani și se afla deja pe podiumul european cînd a devenit medaliat cu argint printre juniori și medaliat cu bronz - printre boxerii U22.

Președintele Federației de Box din Moldova, președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, a remarcat mai devreme talentul și marile perspective ale lui Alexandru Paraschiv, care poate deveni deținătorul celor mai înalte premii la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale.

Potrivit lui, în fiecare ciclu olimpic Moldova are cel puțin cîte unu-doi boxeri care ar putea obține cele mai bune rezultate.
"Acum noi avem deocamdată un singur astfel de boxer – cîștigătorul Campionatului Europei, Alexandru Paraschiv din Chișinău. El este un boxer foarte puternic, talentat. Este antrenat de tatăl său Iurie Paraschiv, cu care, apropo, am practicat boxul împreună. Și avem și tineri buni! Avem permanent cîștigători ai celor mai mari competiții printre tineret, printre juniori, elevi. Unii dintre ei vor trece anul acesta la boxul pentru adulți. Vom vedea ce rezultate vor avea ei în anul preolimpic", a declarat președintele Federației de Box din Moldova.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав