X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3724

Barcelona riscă să fie exclusă din Liga Campionilor

2 iun. 14:31   Sport
1547 0

Celebra formație FC Barcelona are mari probleme după ce în urma acuzațiilor de corupție riscă să fie exclusă din toate competițiile europene, desfășurate sub egida UEFA, printre care și Liga Campionilor.

Parchetul din Barcelona a dezvăluit existența unor plăți suspecte către Jose Negreira, fostul șef al arbitrajului spaniol. Atît autoritățile spaniole, cît și UEFA, au inițiat anchete în acest sens, iar prima concluzie la care au ajuns oficialii forului european nu este favorabilă pentru Barcelona, titrează publicația spaniolă ABC.

Plăți suspecte ale clubului FC Barcelona către fostul șef al arbitrajului spaniol

În urma investigațiile efectuate de cei doi inspectori UEFA, s-a ajuns la concluzia că Barcelona trebuie să fie pedepsită prin excluderea din Liga Campionilor în sezonul următor. Potrivit aceleiași surse, decizia finală aparține acum lui Aleksandr Ceferin, președintele forului continental, care trebuie să decidă dacă va impune sau nu sancțiunea sugerată de anchetatori Barcelonei, și acest lucru trebuie să se întîmple înainte de începutul noului sezon, scrie playtech.ro

”Dacă UEFA concluzionează că un club a fost implicat direct sau indirect în activități menite să influențeze sau să aranjeze rezultatul unui meci la nivel național sau internațional, va declara acel club neeligibil pentru participarea în competiție”, spune Articolul 50.3 din Statutul UEFA.

În data de 17 februarie, ziarul El Mundo a făcut dezvăluiri conform cărora Barcelona ar fi efectuat plăți în valoare de peste 6 milioane de euro între 2001 și 2018 către compania Dasnil 95, deținută de Negreira, în scopul de a primi consultanță în probleme de arbitraj.


Ulterior, atît clubul Barcelona, cît și mai mulți foști oficiali ai săi și Negreira, au fost puși sub acuzare de către justiția spaniolă pentru infracțiuni de „corupție”, „abuz de încredere” și „fals în înscrisuri comerciale” în legătură cu plățile suspecte ale clubului catalan către fostul șef al arbitrajului spaniol.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?