X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Aur pentru Moldova

7 iul. 2019,, 12:15   Sport
3386 0

Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a obținut sâmbătă, 6 iulie, la Universiada Mondială de la Napoli medalia de aur, transmite MOLDPRES.

El a ajuns în finala turneului după ce i-a învins pe Philippe Chambas (China) prin ”Ippon”, Noam Tidhar (Australia, în timpul regulamentar), Ismail Chasygov (Federația Rusă, în minutul al 9-lea de luptă), Borș Dumitrescu (România, în 3:04 minute).

Partida disputată cu Ismail Chasygov a fost extenuantă. Nici unul dintre protagoniști nu a reușit să efectueze un procedeu apreciat de arbitri. Antrenorul Veaceslav Bacal a vociferat mereu la marginea suprafeței de concurs: ”Nu sta, forțează ritmul. Bagă viteză în execuție. Mai dur în acțiuni. Trebuie să arunci. Mai repede, viteză! Dă totul din tine!”, dar nici una dintre indicațiile date nu a fost tradusă în fapt, pentru că rivalul său a mizat foarte mult, în primul rând, pe defensivă.

În asemenea situații arbitrul de pe tatami acordă avertismente. De foarte multe ori le aplică ambilor judocani. În acest meci primul ”Shido” l-a primit Chagysov. Apoi Denis. În continuare a fost la egalitate la acest capitol, 2-2, dar apoi a fost puțin mai activ adversarul său, a fost penalizat a treia oară, ceea ce a semnificat înfrângerea acestuia.

Rivalul lui Denis Vieru în ultimul meci a fost japonezul Ranto Katsura. Denis Vieru l-a obligat să cadă pe tatami cu o secerare excelentă a picioarelor, care a fost pe la mijlocul meciului. În continuare s-a apărat cu exactitate, dar și a contraatacat. A încasat două avertismente, dar totuși, a învins.


Cristina Blanaru (52 kg) a obținut patru victorii, a suferit o înfrângere și a luptat cu Daria Bobrikova pentru a intra în posesia medaliei de bronz. A cedat și s-a clasat pe locul cinci.

Echipa națională a cucerit până în prezent o medalie de bronz și una de aur.

Universiada se va încheia pe 14 iulie. Solii moldoveni urmează să concureze la taekwondo, natație, tir cu arcul și atletism.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?