Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2023, în Moldova

15 dec. 2023,, 17:46   Sport
2987 0

Canotorul Serghei Tarnovschi, luptătoarea Anastasia Nichita și judocanul Oleg Crețul au fost desemnați sportivii anului la Gala Sportului organizat de Ministerul Educației și Cercetării. Sportivii au fost premiați de președinta țării, Maia Sandu.

La Gala Sportului au participat numeroase personalități din lumea sportului, iar președinta Maia Sandu s-a declarat entuziasmată de toate rezultatele obținute în acest an competițional, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

În cadrul Galei cea mai bună sportivă a anului a fost desemnată luptătoarea Anastasia Nichita, cel mai bun sportiv, canotorul Serghei Tarnovschi.

"Aveți aprecierea noastră pentru munca și efortul pe care îl faceți voi campionii noștri. Sînteți ambasadorii țări noastre. Astăzi tragem linia și facem bilanțul anului, sîntem bucuroși să constatăm că avem parte de un an extraordinar, cel mai bun din istoria țării din punctul de vedere al performanțelor sportivilor noștri", a declarat președintele Maia Sandu, prezentă la Gala Sportului.

O altă nominalizare la cel mai bun sportiv în varianta paralimpică a revenit lui Oleg Crețul, multiplu campion la judo.


Diplome și premii au primit și alți sportivi la mai multe probe precum armwrestling, taekwondo, joc de dame, haltere, lupte libere, greco-romane și altele.

Totodata, boxerul Vasile Cebotari a fost onorat la Gala Sportului 2023, fiind premiat cu diplomă pentru titlul de Campion European U22 în categoria de greutate 71kg.

Pugilista Daria Kozorez a fost, de asemenea, onorată cu dimplomă,după ce a obținut locul doi la Campionatul European de Box U22 în categoria de greutate de 81 kg

Totodată, cea mai bună echipă a fost aleasă naționala Moldovei, pentru parcursul frumos în preliminariile CE 2024.

Au fost premiați cu diplome și mai mulți antrenori, dar veterani ai sportului.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?