X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Atletul moldovean Serghei Marghiev s-a calificat în finala probei aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice de la Tokyo

2 aug. 2021,, 08:48   Sport
9764 0

Atletul moldovean Serghei Marghiev s-a calificat în finala probei aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

Acesta s-a calificat cu rezultatul de 75,94 m obținut în etapa preliminară a concursului desfășurat pe Stadionul Olimpic din Tokyo. Totodată, finala va avea loc pe 4 august, ora 14:15.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a avut loc la 23 iulie. Din cei 20 de sportivi calificaţi, primii care au intrat în concurs au fost arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru.

Arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca sînt cei care au purtat drapelul Republicii Moldova la deschiderea Jocurilor Olimpice.


Delegația Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vară este compusă din 47 membri: 20 de sportivi, 17 antrenori și conducători de echipe, 3 persoane oficiale, 3 medici și masori și 4 reprezentanți ai presei care vor reflecta toate evenimentele de la Tokyo.

La festivitatea de deschidere în arena olimpică, în afara celor aproximativ 10.000 de sportivi, au asistat aproape 950 de persoane. În absenţa spectatorilor, asistenţa este formată din oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi.

Sportivii din Republica Moldova vor participa la opt probe sportive.

Jocurile Olimpice trebuiau să aibă loc în 2020, dar au fost amînate din cauza pandemiei COVID-19. Jocurile au început oficial pe 23 iulie, iar ceremonia de închidere va avea loc pe 8 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?