X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Atletico Madrid a cîștigat Supercupa Europei

16 aug. 2018,, 13:20   Sport
2152 0

Atletico Madrid a bătut-o pe Real Madrid, cu 4-2, și a cîștigat Supercupa Europei pentru a treia oară în istorie.

Partida s-a disputat pe Lillekulla Stadium din capitala Estoniei, Tallinn.

Atletico Madrid a mai cîştigat trofeul în 2010 şi 2012, de fiecare dată în calitate de deţinătoare a Ligii Europa. De altfel, Atletico era ultima cîştigătoare a Ligii Europa care se impusese în Supercupă, în 2012, în celelalte ediții cîștigînd deținătoarea Ligii Campionilor.

Golurile au fost marcate de Diego Costa ('1 și '79), Saul ('98) și Koke ('104), pentru Atletico, respectiv Benzema ('27) și Ramos ('63 - penalti).

Diego Costa a preluat o pasă lungă de la Godin chiar în primul minut de joc , l-a păcălit pe Ramos, a trecut și de Varane și a șutat puternic, din unghi, în vinclul porții, deschizînd scorul. Karim Benzema a egalat din centrarea lui Gareth Bale, acesta avînd să fie scorul pauzei.


În repriza secundă, Ramos și-a adus echipa în avantaj, din penalti, după un henț al lui Juanfran, dar același Diego Costa a marcat pentru Atletico și a egalat din fața porții goale, acesta avînd să fie scorul după 90 de minute.

În prima repriză a prelungirilor s-a decis cîștigătoarea, cînd Saul și Koke au marcat pentru Atletico, primul reușind o adevărată bijuterie de gol.

Real a cîștigat în sezonul precedent Champions League pentru a treia oară consecutiv, in vreme ce Atletico a cîștigat Europa League, pentru a treia oară în istorie.

A fost a patra întîlnire în ultimele cinci ediții ale Supercupei Europei între două formații spaniole. Însă a fost pentru prima dată cînd cele două forțe ale Madridului si-au disputat acest trofeu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?