X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Astăzi, este sărbătorită Ziua Mondială Olimpică

23 iun. 2020,, 06:00   Sport
4003 0

Pe data de 23 iunie se sărbătorește Ziua Mondială Olimpică, care consemnează nașterea Mișcării Olimpice moderne.

Cu acest prilej, președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, a venit cu un mesaj de felicitare, îndemnînd moldovenii să aprecieze efortutile sportivilor noștri și să-i încurajeze în continuare.

„Astăzi, sportivii din Republica Moldova au nevoie de cuvinte de susținere și încurajare mai mult ca niciodată. Toate gîndurile lor sînt îndreptate către Jocurile Olimpice Tokyo 2020, care au fost amînate pentru anul 2021. Astfel, drumul către Tokyo s-a dovedit a fi foarte imprevizibil și complicat. Este important ca lupta, efortul, dedicația și sacrificiul sportivilor noștri să fie susținute de încurajarea întregii națiuni. Împreună spre succesul olimpic!”, se arată în mesajul lui Nicolae Juravschi.

Cu un mesaj a venit și președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, pentru care Ziua Mondială Olimpică reprezintă o zi prin care sărbătorim valorile olimpice de excelență, prietenie și respect.

„Ziua Olimpică ne amintește de această putere de unificare pe care o are sportul. În acest an olimpic, acest mesaj rezonează mai puternic decît oricînd. Alăturați-vă acestei sărbători de Ziua Olimpică, jucați un rol important pentru a răspîndi acest spirit olimpic în întreaga lume. Împreună putem face lumea mai bună prin sport. În acest spirit olimpic, vă doresc tuturor o minunată Zi Olimpică 2020”, spune Thomas Bach.


În acest an, Ziua Olimpică se va sărbători on-line.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?