X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Antrenorul echipei naționale a Estoniei de fotbal pe plajă a făcut un compliment frumos arenei din Chișinău

4 aug. 2021,, 07:40   Sport
2889 0

În finala Euro Beach Soccer League, echipa națională a Moldovei a învins echipa Estoniei cu scorul de 4:1. Antrenorul principal al echipei naționale a Estoniei, Alexei Galkin, a comentat jocul pentru publicația rus.err.ee și-a împărtășit impresiile despre turneul care a avut loc la Chișinău pe Arena de fotbal pe plajă.

- Alexei, pe durata întregului turneu a fost foarte cald la Chișinău. Cum ați reușit să faci față acestei situații?

- În primele două zile ne era un pic greu să respirăm, a trebuit să ne obișnuim cu nisipul. Dar ne-am adaptat destul de repede. Apoi chiar ni s-a părut că nisipul de aici se aseamănă al nostru din Pärnu. Iar din punct de vedere al vremii, pînă în a treia zi a aflării noastre în Chișinău, am reușit să ne obișnuim cu clima.

- Din păcate, nu ați reușit să cîștigați turneul. În finală, echipa națională a Estoniei a pierdut în fața Moldovei cu scorul de 1:4. V-a afectat faptul că în semifinala victorioasă cu Kazahstan (1:0), jucătrorii dvs. au depus mult efort?

- Cu Kazahstan, într-adevăr, a fost un joc foarte greu. Acest lucru este confirmat și de scor. Totuși, 1:0 în fotbalul pe plajă este un rezultat destul de rar. Acel meci ne-a luat multă putere, dar totuși nu pot spune că anume acest lucru a fost decisiv în jocul nostru cu Moldova. În primul sfert și jumătate al meciului cu Moldova, nu am obținut prea mult din ceea ce planificasem înainte de meci. Este greu să tragem concluzii imediat, trebuie să revizuim înregistrarea meciului, dar mie mi s-a părut că nu toată echipa noastră era pregătită 100% la începutul meciului. Până la sfîrșitul celui de-al doilea sfert, am început să jucăm mai bine, dar în acest moment trenul deja pleca încet.


- Ce impresie v-ați făcut despre echipa națională a Moldovei? Se spune că echipa s-a îmbunătățit considerabil sub conducerea antrenorului Ruslan Pernaia, pe care, din cîte știu, îl cunoașteți bine.

- Urmăresc acest specialist de mult timp. Din perioada în care conducea echipa națională de fotbal pe plajă din Belarus. Ne-am intersectat la mai multe turnee. Nu pot spune decît cuvinte bune despre el. Este un profesionist de un nivel înalt. În plus, din cîte am înțeles, conducerea fotbalului moldovenesc susține fotbalul de plajă, investește în el. De aici și progresele. În Portugalia, unde în iunie a avut loc turneul de calificare pentru Campionatul Mondial, moldovenii nu au avut succese. Acolo ei nu au reușit să părăsească grupul, dar au muncit mult în următoarele șase săptămîni. La turneul de la Chișinău, echipa națională a Moldovei a demonstrat un joc de o calitate total diferită.

- Moldovenii au jucat și avînd sprijinul ferm al tribunelor sale. Fanii au ajutat foarte mult echipei lor?

- Publicul a devenit un adevărat al șaselea jucător pentru echipa națională a Moldovei. Ajutorul din tribune a fost ireal, jucătorii moldoveni se încărcau cu energie și păreau foarte motivați. Erau gata să moară pe nisip, dar să cîștige această întîlnire. Echipa națională a Moldovei a meritat victoria în finală. Trebuie să recunoaștem că ei ai fost mai buni decît noi. Și un mare compliment separat pentru stadionul din Chișinău - nu am văzut niciodată astfel de stadioane nicăieri în cariera mea. Poate doar la Moscova există ceva similar. Arena din Chișinău m-a impresionat nu numai pe mine, ci și pe toți jucătorii echipei naționale a Estoniei.

- În timpul săptămînii în care v-ați aflat în Chișinău, ați avut timp să gustați bucătăria locală și vinurile?

- Nu prea obișnuim să servim vinuri seara, pînă la urmă, am venit aici să jucăm fotbal pe plajă. Am avut un program încărcat, totul a fost planificat. La hotel am încercat ceva din mîncare. Mi s-a părut că seamănă mai mult cu bucătăria europeană. O dată am mers la un restaurant din centrul Chișinăului. Acolo, de asemenea, ne-a plăcut totul. În general, impresiile despre Moldova sînt foarte pozitive - localnicii sînt ospitalieri, întregii noastre echipe ne-a plăcut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?