X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Antrenorii sportivilor medaliaţi vor primi îndemnizaţii pentru deplasări

30 noi. 2018,, 18:53   Sport
2085 0

Antrenorii, care au pregătit sportivi medaliaţi la Jocurile Olimpice sau Paralimpice, la Campionatele Mondiale sau Europene vor beneficia de o îndemnizaţie pentru deplasări.

Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectura finală de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Modificarea legislativă a fost făcută la propunerea deputaților Nicolae Juravschi și Andrian Candu. Potrivit proiectului, antrenorilor sportivii cărora au cîştigat medalii de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor avea parte de îndemnizaţii, de un salariul mediu, 0,9 din salariul mediu vor fi acordate pentru prima medalie de argint, obţinută la Jocurile Olimpice și Paralimpice, 0,8 – pentru prima medalie de bronz, obţinută la Jocurile Olimpice și Paralimpice sau pentru prima medalie de aur, cîştigată de discipolii săi la Campionatele Mondiale, 0,7 – pentru prima medalie de argint, cîştigată la Campionatele Mondiale și 0,6 – pentru prima medalie de bronz, obţinută la Campionatele Mondiale sau prima medalie de aur obţinută la Campionatele Europene.

Plata îndemnizaţiei pentru deplasări se va face lunar, în dependenţă de nivelul performanţei sportivilor antrenaţi. La stabilirea cuantumului îndemnizaţiei pentru deplasări vor fi folosite datele salariului mediu pe economie, comunicat de Biroul Naţional de Statistică, pentru luna anterioară celei în care se va face plata drepturilor.

Vor avea dreptul la o îndemnizaţie pentru deplasări antrenorii, cetăţeni şi rezidenţi ai Republicii Moldova, care au pregătit sportivi medaliaţi la probele individuale sau pe echipe pentru Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale ori pe deţinătorii de titlul de campion european de seniori. Aceștia vor beneficia de îndemnizație, dacă au împlinit vîrsta legală de pensionare și au un stagiu de muncă în calitate de antrenor de cel puţin 20 de ani. Noile reglementări se referă şi la persoanele, care au activat în calitate de antrenori ai echipelor sportive ale fostei URSS.


Modificările vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?