X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Andrei Zatuşevschi a obţinut bronzul la Mondialele Universitare

5 sep. 2018,, 17:21   Sport
2841 0

Boxerul moldovean Andrei Zatuşevschi (91 kg) a cucerit ieri medalia de bronz la Campionatul Mondial Universitar, care se desfăşoară la Elista (Federaţia Rusă).

În sferturile de finală ale turneului el l-a învins pe Bekbolsun Toktosun (Kîrgîzstan), iar în semifinală i-a cedat lui Henrik Sargsyan (Armenia).

Solicitat astăzi de agenţie să comenteze performanţa înregistrată, antrenorul emerit Petru Caduc a declarat că este satisfăcut de prestaţia elevului său. „El traversează încă perioada de acomodare cu greutate semigrea. Anterior a concurat la categoria de pînă la 81 de kilograme. El a fost cu 4 kilograme mai uşor decît concurenţii săi. Acest turneu internaţional este al doilea la care îşi verifică măiestria în noua categorie. Deci, este un succes indiscutabil”, a spus tehnicianul.

Republica Moldova a fost reprezentată de patru boxeri la Mondialele Universitare de la Elista. Mihail Cvasiuc (60 kg), Vlad Gavriliuc (69 kg) şi Mihail Unciuc (81 kg) au suferit înfrîngeri în meciurile disputate.

Andrei Zatuşevschi este campion naţional, student la Colegiul Pedagogic din Lipcani. Se antrenează la Şcoala specializată din Grimăncăuţi (Briceni).


Ediţia din anul curent a Campionatelor Mondiale Universitare a reunit boxeri din 22 de ţări.

Cea mai bună performanță în istoria participării boxerilor moldoveni la Campionatele Mondiale Universitare în anii precedenți îi aparține lui Mihail Muntean, care a cucerit medalia de argint în 2006 (Almaty). Distincții de bronz au obținut Igor Conobeev (2006, Almaty), Denis Ursu (2006, Almaty), Alexandru Rîșcan (2008, Kazan), Vasile Belous (2010, Ulan Bator), Dumitru Galagoț (2012, Baku) și Alexandru Usatenco (2014, Yakutsk).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?