X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Andrei Chiperi: "Nu am profitat niciodată de rezultatele nimănui"

6 mar. 08:10   Sport
2620 0

Andrei Chiperi, antrenorul de lupte libere feminin, a postat un mesaj în rețelele sociale după neînțelegerea apărută în urma Campionatului European din București. Mai exact, confuzia a fost generată de lipsa de claritate privind destinatarul titlului "Antrenorul Anului", aici fiind vehiculșate două nume: cel al lui Chiperi și cel al Tudor Cîrlan, notează Noi.md.

"De fapt, am fost învinuit pe nedrept, că mi-aș fi atribuit unele onoruri.

Însă, adevărul este altul, în cadrul Campionatului European din București, am fost informați de către unul dintre oficialii Campionatului că vom fi decernați, de către Federația Europeană, cu titlul de antrenorul anului, iar Anastasia Nichita, respectiv, sportiva anului 2023.

Pînă la acel anunț, nu am avut nici cea mai vagă idee că voi fi nominalizat, sau că, mai apoi, voi fi învinuit că am “furat” trofeul dlui Cîrlan.

Foarte straniu din partea Federației Europene, de ce a fost anunțat public numele meu și am fost invitat eu pe podiumul de premiere, dar nu undeva după cortină ca să mă roage să transmit cuiva ceva? De ce acest trofeu n-a fost înmînat direct lui Tudor Cîrlan, care era prezent în sala de competiții?


(Prezența dlui poate fi probată prin demersul Federației de Lupte și ordinul de delegare a instituției în care lucrează sau pot confirma sportivii și antrenori prezenți la competiție, fiindcă se vehiculează că dumnealui nu era prezent).

Vreau să subliniez că nu am profitat niciodată de rezultatele nimănui și nu mi-am atribuit niciodată meritele altora. Am muncit întotdeauna cu onestitate și dăruire pentru a ajuta sportivele mele să-și atingă potențialul lor maxim. Adevăratele trofee și realizări sînt cele ale sportivelor mele, care în ultimii ani au cucerit 44 de medalii la Campionatele Europene și Mondiale. sînt mîndru de fiecare dintre ele și de succesul lor extraordinar {...}

Merite și trofee am destule, “pot să mă împart cu ele și cu cîrcotașii care mi le numără", a menționat antrenorul.

Amintim că anterior și Președintele Federației Națională de Lupte, Ivan Gheorghiu, a declarat că Andrei Chiperi nu are nicio vină în situația creată, iar Tudor Cîrlan a spus că, la fel, crede că a fost o neînțelegere.

0
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?