Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au primit premii de la primăria capitalei

23 sep. 2022,, 23:00   Sport
5695 0

Primarul general de Chișinău le-a invitat astăzi la Primăria Chişinău pe sportivele Anastasia Nichita şi Irina Rîngaci şi le-a felicitat din numele chișinăuienilor pentru performanțele obţinute la proba feminină a Campionatului Mondial la Lupte, categoria seniori din orașul Belgrad (Serbia), desfăşurat în perioada 10 -18 septembrie.

Astfel, Anastasia Nichita, care a cucerit, în premieră, aurul mondial și titlul suprem în categoria seniori în finala Campionatului Mondial de Seniori de la Belgrad, a primit din partea municipalităţii o diplomă de onoare şi 100 de mii de lei. Irina Rîngaci, care a fost medaliată cu bronz în cadrul aceluiași campionat, la fel a primit o diplomă de onoare şi 50 de mii de lei.

Totodată, cîte 10 mii de lei au fost oferite pentru antrenorii sportivelor noastre: Tudor Cîrlan şi Andrei Chiperi.

“Am început această tradiție anul trecut și vom continua să premiem sportivii care au rezultate bune și ne reprezintă țara. Sîntem în strînsă colaborare cu Federaţia de Lupte din Republica Moldova şi ne propunem ca împreună să organizăm anul viitor un turneu de amploare. La fel vrem să implicăm în acest gen de sport atît tinerii din Chişinău, cît şi din suburbiile oraşului şi chiar să organizăm competiţii între localităţi », a menționat Ion Ceban.

În ultimii trei ani municipalitatea a investit peste 16 milioane de lei în promovarea sportului în instituțiile educaționale, organizarea și susținerea mai multor campionate sportive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?