Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Adlan Șișhanov nu va mai putea să activeze în fotbal

10 iun. 2021,, 12:59   Sport
2733 0

UEFA taie în carne vie! Fostului președinte al clubului Dacia Chișinău, Adlan Șișhanov i-a fost fost întreruptă pe viață cariera din fotbal pentru implicarea în aranjarea meciurilor.

Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial că Ventspils, clubul la care Șișhanov a fost președintele consiliului de administrație în ultimii ani, e suspendat pe șapte ani din Cupele Europene.

Măsurile luate de UEFA sînt legate de meciul Ventspils - Bordeaux din preliminariile Ligii Europei, sezonul 2018-2019. Atunci, gruparea franceză s-a impus cu 1-0 și s-a calificat în turul următor.

Nu doar clubul leton și reprezentanții acestuia au fost sancționați, ci și un arbitru. Rusul Serghei Lapocikin a fost suspendat 10 ani pentru că nu a anunțat organele competente că înaintea meciului în cauză a fost abordat de unele persoane pentru a influența rezultatul partidei.

Adlan Șișhanov, cel care a fost suspendat pe viață, de-a lungul timpului a fost finanțator al Daciei Chișinău, dar și o scurtă perioadă de timp al clubului Zimbru.


Cu Șișhanov la conducere, Dacia a cucerit singurul titlu de campioană a Moldovei în 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?