Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

A fost aleasă mascota Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 (FOTO)

18 sep. 2019,, 08:31   Sport
3123 0

Mascota Jocurilor se numeşte 'Bing Dwen Dwen', a anunţat marţi comitetul de organizare în capitala Chinei, potrivit agenţiilor Xinhua şi AFP.

În chineză, 'bing' înseamnă 'gheaţă', iar 'dwen dwen' înseamnă 'robust' şi 'vioi'. Acest panda are 'o inimă de aur şi iubeşte tot ce este legat de Jocurile de iarnă', a scris pe Twitter comitetul de organizare pentru a-şi explica alegerea. Beijing va deveni în 2022 primul oraş din lume care organizează atît Jocurile Olimpice de vară (în 2008 - n. r.), cît şi cele de iarnă.

Comitetul de organizare de la Beijing a anunţat că va investi 1,5 miliarde de dolari pentru a construi sate, instalaţii sportive şi alte obiective de infrastructură. China va construi o linie de tren de mare viteză între Beijing şi Zhangjiakou, un oraş aflat la nord-vest de capitală, care va găzdui cîteva competiţii. Comitetul de organizare a dezvăluit marţi şi mascota Jocurilor Paralimpice (4-13 martie 2022): un felinar roşu aprins.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?