X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cea de-a 30-a aniversare a independenței Moldovei, marcată printr-un turneu de fotbal în Canada

1 sep. 2021,, 12:00   Sport
3215 0

Fanii fotbalului din Montreal, care au început să practice acest sport popular în Moldova, au sărbătorit cea de-a 30-a aniversare a Independenței Republicii Moldova, participînd la un turneu amical la Dorval (Canada).

Potrivit vestitului jurnalist sportiv moldovean Nicolae Buceațchi, datorită eforturilor organizatorilor în competiții au fost atrase patru echipe care au jucat în sistem circular, fără a ține cont de vremea ploioasă.

Victoria în turneu a fost cîștigată de jucătorii echipei FC Moldova, care au învins toți rivalii și au cîștigat în plus două premii suplimentare.

Doi jucători au fost marcați ca campioni. Evgeni Frolov a fost desemnat cel mai bun portar, iar Marian Luca - cel mai bun jucător.

Unul dintre primii fondatori ai FC Moldova, Anatolie Zlotea, a ajuns la turneu cu premii tradiționale moldovenești - șampanie și vin de colecție - pe care le-a recomandat să le încerce la întoarcerea acasă.


Principalul organizator al sărbătorii de fotbal, Valeriu Puitîrziu, a fost mulțumit de rezultate, asigurîndu-i pe participanți că anul viitor vor fi invitate echipe moldovenești din alte orașe din Canada.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?