COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zvonurile că judecătorii s-au împărțit în două tabere nu sînt adevărate - declarație

Zvonurile că judecătorii s-au împărțit în două tabere nu sînt adevărate - declarație

Vehiculările precum că ar exista două tabere în sistemul judecătoresc nu sînt adevărate, iar majoritatea magistraților activează în regim normal, afirmă președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Asta după ce mai mulți oficiali, inclusiv șeful statului, au declarat despre două clanuri care ar lupta între ele, în sistemul judecătoresc, iar la 27 septembrie, mai mulți magistrați au convocat o adunare generală extraordinară, în cadrul căreia au demis 6 membri ai Consiliului.

„Nu sînt două tabere în sistemul judecătoresc. Majoritatea judecătorilor activează, sînt adresate cereri la CSM, Consiliul le examinează, adoptă hotărîri, care sînt executate ulterior tot de președinți care boicotează activitatea”, a menționează Dorel Musteață.


Pe de altă parte, președintele CSM declară că cele două adunări extraordinare convocate de mai mulți judecători nu sînt legale. „Ședința de pe 25 octombrie nu a fost convocată legal, deoarece legea nu prevede ca o adunare a judecătorilor să convoace data și ordinea de zi a altei adunări a judecătorilor. Mai mult ca atît, adunarea din 27 septembrie nici nu a stabilit vreo ordine de zi pentru adunarea din 25 octombrie”, a explicat acesta.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load