X 

Zurab Todua: "Parlamentul nu poate modifica Constituția cu o majoritate simplă"

21 mar. 08:00   Societate
2531 0

Parlamentul nu poate introduce modificări la Constituția Republicii Moldova, inclusiv modificări în ceea ce privește denumirea limbii de stat a țării noastre, cu majoritatea simplă a deputaților.

Despre acest lucru a declarat istoricul, politologul, jurnalistul, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova (2010-2014), Zurab Todua, la un post de televiziune găgăuz, relatează Noi.md.

Comentînd proiectul de lege al partidului de guvernămînt, care prevede înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" din Constituție cu "limba română", el a menționat că, pentru a face modificările corespunzătoare la Constituție, este necesar votul a 67 de deputați în Parlament, iar Partidul Acțiune și Solidaritate nu are acest număr de deputați. Prin urmare, pentru a modifica Legea, trebuiau să găsească voturile necesare.

"În acest sens, din nou, voi aminti deputații care au adoptat această Constituție în anii 90 și cred că ar trebui să le mulțumim că au hotărît să rezolve astfel de probleme fundamentale care afectează interesele unui număr semnificativ de oameni anume în acest fel, și nu altfel", a subliniat Zurab Todua.

Vă reamintim că informații despre limba moldovenească și de ce nu suntem români puteți găsi pe site-ul moldovenii.md, în secțiunea "Noi, moldovenii".

34
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий