COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

Ziua Națională a Republicii Azerbaidjan, marcată la Chișinău

28 mai. 18:18   Societate
1100 0

La 28 mai, în scuarul din incinta Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, s-a desfășurat un eveniment oficial cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Azerbaidjan.

În cadrul evenimentului, au fost depuse flori la bustul lui Heydar Aliyev ce a fost instalat astăzi în scuarul Ambasadei, inaugurarea căruia va avea loc în cadrul unei alte ceremonii.

La fel, a vut loc și inaugurarea plăcii memoriale cu inscripția în trei limbi a citatului Liderului Întregii Națiuni al Poporului azer Heydar Aliyev: "Am fost mereu mîndru și astăzi sînt mîndru că sînt azer".

Tot vineri, a fost inaugurată ,,Cișmeaua martirilor" care este instalată pe teritoriul Ambasadei. Evenimentul s-a încheiat cu o masă festivă în aer liber, fiind respectate toate normele epidemiologice.

La eveniment au participat Secretarul de Stat din partea Guvernului Republicii Moldova, Dumitru Socolan, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Osmanov Gudsi, reprezentanți ai diasporei azere și corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.


Republica Azerbaidjan și-a proclamat independența la 28 mai 1918, fiind prima Republică Democratică în Islamul de Est.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽