COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

”Ziua Moldovei” va fi organizată în cadrul Festivalului „Slaveanskii Bazar”

”Ziua Moldovei” va fi organizată în cadrul Festivalului „Slaveanskii Bazar”

În acest an, în cadrul Festivalului „Slaveanskii Bazar” de la Vitebsk, se planifică organizarea „Zilei Moldovei”, cu participarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, transmite Noi.md.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii președintelui Igor Dodon cu reprezentantul oficial al Festivalului Internațional „Slaveanskii Bazar” în Moldova, Constantin Moscovici, directorul Festivalului, Gleb Lapitsky, și Svetlana Avdeeva, șefa secției relații internaționale a acestui concurs.

În cadrul dialogului părțile au discutat posibilitatea organizării în cadrul Festivalului „Slaveanskii Bazar” a „Zilei Moldovei”, cu participarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „JOC”.


În plus, președintele Moldovei a salutat intenția domnului Constantin Moscovici de a organiza în cadrul acestui eveniment o expoziție de pictură a jurnalistei Gutiera Postolachi, care de cîțiva ani și-a descoperit talentul pentru pictură.

În cadrul acestei întrevederi, Gleb Lapitsky a transmis șefului statului moldovenesc invitația de a participa la ediția curentă a concursului „Slaveanskii Bazar”, care se va desfășura în perioada 13-21 iulie curent, la Vitebsk, Belarus.

Festivalul Internațional de Artă „Slaveanski Bazar” este la cea de a XXIX ediție și se desfășoară anual la Vitebsk, Belarus. Reprezentanții Republicii Moldova evoluează de fiecare dată cu succes la acest concurs, prestațiile lor fiind apreciate cu locuri de frunte.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load