Ziua Moldovei a avut loc la Kaluga

Ziua Moldovei a avut loc la Kaluga

Kaluga a găzduit Ziua Moldovei. Astfel, o mare sărbătoare dedicată culturii și tradițiilor poporului de origine a fost organizată de familiile moldovenești care locuiesc în regiunea Kaluga din Federația Rusă, transmite Noi.md.


Potrivit agenţiei de știri pentru tineret "MIR", aceştia şi-au dat întîlnire la Centrul Regional de Tineret, unde a şi avut loc evenimentul: o expoziție cu obiecte de uz casnic, bucătărie națională și o adevărată masă de sărbătoare moldovenească. Oaspeții au putut gusta sarmale, plăcinte cu brînză, mămăligă şi alte feluri de mîncare.


De-a lungul secolelor, poporul moldovenesc a creat o bogată cultură spirituală și materială, care reflectă gîndurile, caracterul și spiritul poporului, nevoile și mentalitatea acestuia. Arta populară orală, tradițiile, obiceiurile, meșteșugurile, literatura, arta, muzica – toate acestea sînt păstrate în continuare de reprezentanții poporului moldovenesc, care trăiesc în Rusia. Dovada a fost interpretarea de creaţii muzicale la diverse instrumente, inclusiv instrumentul național moldovenesc - Naiul.


În ceea ce privește cultura modernă moldovenească, după cum susţin în prezent reprezentanții săi, ea îşi are rădăcini adînci în arta populară, „găsindu-şi în ea inspirația" și continuă să creeze un mare număr de valori materiale și spirituale.


Ziua Moldovei de la Kaluga a demonstrat încă o dată că originarii moldoveni, care trăiesc de zeci de ani în Rusia, departe de patria lor, continuă să respecte numeroasele tradiții ale strămoșilor lor.


Generația mai în vîrstă a moldovenilor care trăiesc în Rusia consideră că este important să pună adevăratul spirit moldovenesc în sufletele descendenților săi, să le transmită cunoștințele strămoșilor lor, să-i învețe și să le insufle respectul pentru obiceiuri și tradiții.


În semn de respect și prietenie față de poporul moldovenesc, colectivele Centrului Regional de Tineret au devenit, de asemenea, participante la sărbătoare, prezentînd un mic recital în cadrul programului de concert.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load