COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Ziua Independenței Republicii Moldova a fost sărbătorită într-un oraș din Rusia

1 sep. 2021,, 16:15   Societate
1943 1

Ziua Independenței Republicii Moldova a fost sărbătorită și la Sankt Petersburg, Federația Rusă, transmite Noi.md cu referire la ipn.md.

Pe 27 august, la Palatul Taurida – locul de reședință a Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (CSI) ­– a fost amenajat un spațiu dedicat Republicii Moldova.

Organizatorii au desfășurat drapelul de stat al Republicii Moldova, covoare naționale, au expus perne cu fețe brodate manual cu ornamente naționale. Nu a lipsit și un tablou cu chipul domnitorului Ștefan Cel Mare. La sărbătoare a răsunat muzica autohtonă.Anterior, Ion Lipciu, reprezentant permanent al Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Interparlamentară a CSI, a precizat pentru IPN că genericul evenimentului e: „Casa Mare – Republica Moldova”. La eveniment au fost susținute recitaluri de muzică populară și au fost prezentate bucate naționale. Programul a mai cuprins expoziții de fotografie și pictură ale artiștilor moldoveni, prezentări de covoare și costume tradiționale.

Sărbătoarea a culminat cu o recepție, la care au fost invitate peste 300 de persoane.

În perioada 9-11 septembrie, în orașul Gatcina din regiunea Leningrad, vor avea mai multe evenimente legate de marcarea a 30 de ani de la declararea independentei Republicii Moldova. Vor avea loc expoziții de fotografii si tablouri ale pictorilor moldoveni, program de muzică populară, bucătărie moldovenească, expoziții ale portului popular etc. La eveniment a confirmat participarea guvernatorul Alexandr Drozdenko.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X