TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ziua în care am primit răspuns de la Moș Crăciun

De sărbători, toate drumurile duc acasă! Acolo ne simțim cel mai bine, avîndu-i pe cei dragi aproape. Asta mărturisește și eroina de astăzi a campaniei „Amintiri din copilărie” lansată de portalul de știri Noi.md.

Ziua în care am primit răspuns de la Moș Crăciun

Crăciunul copilăriei mele e asemenea unei felicitări care o scoți de la naftalină an de an. În ajun împodobeam același brad de plastic împreună cu părinții., cu tot aceleași jucării și ghirlande. Diferite eram doar noi, cele cinci surori, care an de an deveneam tot mai mari. Părinții rămîneau neschimbați, bunicii la fel cu privirea blîndă ne întindeau cîte 5 ruble la fiecare pentru colindul din seara de ajun. Pînă și bucatele cu care era împodobită masa de sărbătoare parcă rămîneau neschimbate.

Diminețile mele de Crăciun începeau cu foșnetul bunicii în fața sobei în cocea cei mai buni crăciunei. De crăciun, ne ascundeam în dosul sobei și abia așteptam ca bunica să desfunde cuptorul cu bunătăți.

Sărbătorile copilăriei mele au mirosul bunicilor și al celor două încăperi micuțe, în care se frigea carnea deasupra jarului din sobă, se puneau cîrnații, murăturile și sărmăluțele pe masă. Salata olivie era delicatesa care făcea ca aceasta să nu semene cu multe alte mese pe care le întindeam iarna, la bunici.


Sărbătorile mele sînt amintirea celor cîteva păpuși pe care le-am primit de-a lungul anilor de la Moș Gerilă, a celor cîtorva hăinuțe mult dorite pe care le-a adus tot el, și a bomboanelor care le împărțeam în așa fel încît să ajungă pentru o perioadă cît mai lungă.

Gerul Crăciunului copilăriei mele îl simt parcă și acum. Zilele în care ne jucam afară, prin omăt și veneam acasă cu hainele înțepenite și cu obrajii roșii.

Acum îmi privesc nepoții și înțeleg de ce bunica avea atîta bucurie în ochi cînd ne dădea să gustăm din crăciuneii fierbinți.

Vera Boboc

Fii eroul Noi.md cu o amintire din copilărie. Te încurajăm să ne povestești​ și tu istoria ta de Crăciun.

O poți face pe adresa electronică editor@noi.md sau Facebook.com/NOI.md/, dar și Facebook.com/EchipaNOI.md/. Așteptăm cu drag istorioara ta!

La fel, poți publica istorioara pe paginaa ta, utilizînd hashtag #Noi_challenge.

Dar, cel mai important, dacă crezi că ai o istorie interesantă și nu dorești să îți divulgi identitatea, noi îți asigurăm acest secret, este nevoie doar să menționezi acest lucru.

Toate istoriile le poți citi aici.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load