X 
Cazul Șor stiri: 599

Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

3 dec. 2020,, 08:49   Societate
3046 0

De Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități doresc să accentuez obiectivul cheie al politicilor statului în domeniul protecției acestei categorii de populație, și anume – incluziunea.

Participarea cît mai largă, drepturi și șanse egale pentru persoanele cu dizabilități sînt printre angajamentele prioritare ale activității noastre de legiuitori.

Deoarece constrîngerile materiale reprezintă un factor de risc suplimentar pentru acești oameni, autoritățile statului mereu pun în capul mesei finanțarea corespunzătoare a măsurilor sociale destinate lor. Astfel, și în anul 2021 pentru protecția persoanelor cu dizabilități sînt planificate cele mai mari cheltuieli în subprogramele bugetului asigurărilor sociale de stat, în volum de aproape 3 miliarde de lei. Eu le-ași califica nu cheltuieli, dar investiții.

Pe bună dreptate se zice că doar acel care a trăit propria experiență în familie poate conștientiza pe deplin cît de complicat îi este unei persoane cu dizabilitate să țină pasul cu ceilalți. Dar vreau, totodată, să asigur că vom avansa din toată puterea noastră pentru ca viața de zi cu zi a acestor oameni să fie mai bună. Este bine pentru ei, dar este bine și pentru noi toți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?