COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zilele declarate libere pentru bugetari vor fi considerate ca zile de lucru

Zilele declarate libere pentru bugetari vor fi considerate ca zile de lucru

Zilele din perioada 30 martie-3 aprilie, declarate zile de odihnă pentru angajaţii din sistemul bugetar, se includ în tabelul de evidenţă a timpului de lucru şi de calculare a salariului pentru lunile martie şi aprilie, ca zile prezente la lucru. Decizia a fost luată la Comisia Situaţii Excepţionale din 28 martie.

Potrivit aceleiaşi decizii, se suspendă, pe perioada stării de urgenţă, dreptul de acordare a premiilor unice, scrie IPN.

Totodată, decizia Comsiei vine să precizeze că săptămîna curentă nu se consideră de odihnă pentru cei care solicită acordarea sau se află în concediul de odihnă anual, inclusiv concediul de odihnă nefolosit, cu achitarea indemnizaţiei de concediu şi concediu neplătit.


Perioada respectivă nu este considerată zile de odihnă pentru cei care sînt în regim de staţionare, conform ordinului dispus de angajator, cei care vor activa la decizia angajatorului la domiciliu în scopul asigurării activităţii stringente a unităţii, cei care vor asigura activităţile de calculare a salariilor pentru luna martie, precum şi cei care vor asigura funcţionarea sistemului trezorerial.

Conducătorii unităţilor din sectorul bugetar vor avea dreptul, pe perioada stării de urgenţă, să stabilească durata concediilor anuale ale salariaţilor precum şi să recheme salariaţii din concediul anual de odihnă, cel neplătit sau cel de studii.

Conducătorii unităţilor din sectorul bugetat vor mai avea dreptul să repartizeze prin ordin sau dispoziţie timpul de muncă în cadrul săptămînii, asigurînd ţinerea evidenţei timpului de muncă prestat efectiv de fiecare salariat, dar şi să atribuie angajaţilor exercitarea unor activităţi sau atribuţii de prevenire şi combatere a răspîndirii infecţiei COVID-19, neindicate în funcţiile şi atribuţiile entităţii, notează IPN.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load