AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Zilele Culturii Moldovenești vor fi organizate în Turcia

19 noi. 2021,, 16:15   Societate
1741 0

În perioada 23-28 noiembrie curent, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, împreună cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia și Ministerul Culturii și Turismului al Republicii Turcia, organizează Zilele Culturii Moldovenești, cu prilejul aniversării a 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Potrivit unui comunicat remis presei, evenimentul va avea loc la Ankara și cuprinde mai multe acțiuni culturale, printre care spectacole de muzică și dans popular.

Pe data de 23 noiembrie, în sala ATO Congresium va evolua Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”.

Concertul orchestrei ”Lăutarii” va avea loc pe data de 24 noiembrie, în incinta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası.

În cadrul evenimentului va evolua și ansamblul găgăuz de dans “Kadînja”, dar vor fi expuse și expoziții de pictură, în zilele de 27-28 noiembrie, la AVM Armada.


Promovarea tradițiilor și obiceiurilor naționale este direcția prioritară de cooperare pe viitor, astfel încît prietenia dintre cele două state să evolueze într-un parteneriat strategic și solid.

Zilele Culturii Moldovenești în Turcia au scopul de a accentua importanţa promovării diversității culturale și a dialogului intercultural, cultura fiind o platformă strategică pentru dezvoltarea socio-economică a unui stat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав