COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zi grea pentru salvatori: Întreaga țară, „scuturată” de vînt (FOTO, VIDEO)

Zi grea pentru salvatori: Întreaga țară, „scuturată” de vînt (FOTO, VIDEO)

Vîntul face prăpăd în toată țara. Pe parcursul zilei de astăzi, salvatorii au fost alertați, pentru a interveni la lichidarea multiplelor consecințe în mai multe localități.

Mai exact, pompierii au fost solicitați pentru a defrișa copaci doborîți pe trasee din raionul Nisporeni, Călărași și Soroca. Totodată, salvatorii au intervenit pentru a debloca drumul local din orașul Durlești, după ce un arbore s-a prăbușit pe o stație de transport. Pompierii au reușit deblocarea promptă a drumului și a stației. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. Tot astăzi, angajații IGSU au înlăturat o țeavă de ventilare, care a căzut de pe clădirea unei întreprinderi din Anenii Noi.

Mai mult, rafalele de vînt au deteriorat acoperișul unui bloc de locuit cu 5 nivele din municipiul Ungheni. Potrivit informațiilor operative, în total au fost smulse și deteriorate circa 20 foi de ardezie. Tot vîntul puternic a smuls circa o 1000 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul unui gimnaziu din satul Pistruieni, raionul Telenești.


De asemenea 53 foi de ardezie au fost smulse de pe blocul administrativ al Colegiului Politehnic din municipiul Bălți. La fața locului au fost convocate Comisiile pentru situații excepționale raionale care urmează să estimeze valoarea pagubelor materiale. Conform datelor colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, din cauza intensificării vîntului la moment rămîn parțial deconectate 66 localități din raioanele Criuleni, Cimișlia,Orhei, Telenești, Călărași, Anenii-Noi, Hîncești, Rîșcani, Florești, Edineț, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău. Furnizorii de energie electrică vor lucra pe parcursul zilei de 24 februarie pentru restabilirea energiei către consumatori.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load