COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7673

Zelensky ar trebui să-și ceară scuze de la poporul Moldovei pentru răpirea lui Ceaus. Opinie

3 aug. 12:15   Societate
1782 4

Răpirea îndrăzneață a fostului judecător ucrainean Nicolai Ceaus din centrul Chișinăului de către reprezentanți ai agențiilor de stat și serviciile speciale din Ucraina este o umilire a statului Republica Moldova, iar Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, în ale căror interese a fost comisă această răpire, trebuie să-și cer scuze de la poporul Moldovei.

Această opinie a fost exprimată pentru eNews de jurnalistul Valeriu Reniță, relatează Noi.md.

El a menționat că răpirea lui Ceaus de pe teritoriul Republicii Moldova de către reprezentanții agențiilor de stat și serviciilor speciale ale Ucrainei este, fără îndoială, o imixtiune a Ucrainei în treburile interne ale Republicii Moldova.

"Îndrăzneala cu care s-a desfășurat în plină zi planul operațiunii speciale în centrul capitalei noastre este o mare umilință a statului moldovenesc. Este ciudat că pînă acum președintele Zelensky, în interesul căruia a fost comisă răpirea, nu a cerut scuze poporului nostru", a spus Valeriu Reniță.

Referindu-se la faptul că caz Ceaus va afecta relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina sau, mai degrabă, între Zelensky și Sandu, el a menționat că nu crede că, avînd în vedere actualul echilibru al forțelor în Europa și în lume, autoritățile de la Kyiv și Chișinău vor vorbi cu voce tare despre răpire.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽