X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Zeci de saci cu gunoi zac de cîteva zile pe străzile de la Grătieşti. Ce spune primăria (FOTO)

21 oct. 2018,, 10:16   Societate
8392 1

Achită lunar pentru evacuarea deşeurilor, dar deja de mai bine de două săptămîni stau cu gunoiul la poartă.

Este vorba despre locuitorii satelor Hulboaca şi Grătieşti, municipiul Chişinău, care zilnic sînt în aşteptarea tractorului ce trebuie să le transporte deşeurile menajere şi care aşa şi nu mai apare.

Disperaţi, oamenii spun că nu mai ştiu ce să facă cu sacii de gunoi, care, fiind scoşi la poartă, sînt deterioraţi de cîinii sau pisicile flămînde.

Mai mult, deşeurile care zac sub garduri emană şi un miros neplăcut, toxic de altfel pentru oameni.

Solicitat de Noi.md, primarul comunei Grătieşti, Victor Mardare, ne-a declarat că agentul economic responsabil pînă acum de evacuarea deşeurilor a rămas fără lucrători şi îi îndeamnă pe oameni să inventeze soluţii care i-ar scăpa de gunoi pînă cînd se va rezolva această problemă.


„Spre marele nostru regret, în localitatea noastră, nu există bărbaţi care să încarce propriul gunoi. De mai multă vreme, sîntem în negocieri cu o firmă specializată pentru a rezolva problema. Noi sîntem în faza în care trebuie să colectăm singuri deşeurile. Cetăţenii care mă telefonează îi îndemn să nu-şi scoată gunoiul în faţa porţii sau să-l evacueze singuri în locurile în care noi avem voie în prezent să-l depozităm”, a declarat Victor Mardare.

Potrivit localnicilor, aceasta nu este pentru prima dată cînd deşeurile zac de săptămîni întregi sub garduri. Acest lucru s-a mai întîmplat şi vara, atunci cînd temperaturile sînt destul de ridicate şi ţinerea deşeurilor în soare este periculoasă. Oamenii spun că de fiecare dată cînd sunau la primărie li se spuneau să aştepte pînă va fi rezolvată problema.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий