Criza energetică stiri: 1713
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 420

Zeci de persoane s-au ales cu amenzi, pentru încălcări în domeniul comunicațiilor electronice

24 ian. 23:00   Societate
35293 0

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), în calitate de organ de constatare a contravențiilor din domeniile de competență, a sancționat, anul trecut, conform prevederilor Codului contravențional, 46 de persoane fizice și juridice pentru comiterea contravențiilor în domeniul comunicațiilor electronice.

Prin procesele-verbale întocmite, ANRCETI a constatat că 29 persoane fizice și juridice au încălcat regulile de protecție a liniilor și instalațiilor de comunicații electronice. Pentru comiterea acestor încălcări persoanele respective au fost sancționate cu amenzi de la 30 la 240 unități convenționale ( de la 1.500 până la 12.000 lei), transmite bizlaw.md.

Alte 10 persoane fizice și juridice au deteriorat din imprudenţă liniile, instalaţiile, echipamentele de comunicaţii electronice sau poştale, fapt pentru care au fost sancționate cu amenzi de la 10 la 100 unități convenționale (de la 500 lei până la 5.000 lei).

Alte încălcări constatate de către ANRCETI au fost: nerespectarea condiţiilor de autorizare generală de către furnizorii de reţele/servicii de comunicaţii electronice, împiedicarea activităţii ANRCETI, utilizarea fără licenţă şi fără permis tehnic a canalelor, a frecvenţelor radio, executarea lucrărilor de construcţie în zonele de protecţie a liniilor, cablurilor şi instalaţiilor de comunicaţii electronice fără autorizaţia proprietarului acestor linii, cabluri şi instalaţii. Pentru aceste încălcări, persoanele respective au fost sancționate cu amenzi de la 30 la 300 unități convenționale (de la 1.500 lei până la 15.000 lei).

Astfel, în perioada ianuarie - decembrie 2022, în rezultatul examinării cauzelor contravenționale pornite de către ANRCETI, au fost aplicate sancțiuni sub formă de amendă în valoare totală de 212.100 lei. Amenzile aplicate sunt încasate integral la bugetul public național.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий