Zeci de hectare de vegetaţie, cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore

Zeci de hectare de vegetaţie, cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit la lichidarea a 17 incendii de vegetaţie.

În total, au ars peste 30 de ha de iarbă. Cele mai multe incendii au fost înregistrate în raioanele Floreşti, Cahul, Sîngerei, Străşeni, Călăraşi şi municipiul Chişinău, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, peste zece ha de iarbă au ars în localitatea Dereneu, raionul Călărași, iar alte zece ha de vegetație au fost nimicite de flăcări în localitatea Făgureni, raionul Strășeni.

Pompierii au intervenit pentru localizarea incendiilor de vegetați și pe terenuri extinse din apropierea străzilor Albișoara, Aleco Russo și Maria Drăgan din capitală. IGSU îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă iarba uscată, întrucît în condiții de umiditate redusă și vînt, incendiile de vegetație se pot extinde, provocînd prejudicii impunătoare.

Potrivit informației IGSU, de la începutul anului, peste 630 de hectare de vegetație au fost nimicite de flăcări. În caz de situații de risc, oamenii sînt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load