COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Zeci de copaci, puși la pămînt de ploile de aseară

30 iul. 10:30   Societate
1686 0

În urma ploilor de ieri, salvatorii au fost solicitați pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți de rafalele de vînt puternic în raioanele Bălți, Ungheni, Strășeni, Ocnița, Cahul, Fălești, Florești, Briceni, Edineț, Glodeni, Rîșcani etc. Astfel, angajații IGSU au intervenit în mai multe localități pentru înlăturarea copacilor doborîți de vînt puternic de pe carosabile la Briceni, Rîșcani, Glodeni, Dondușeni, Drochia, Soroca și Ungheni.

De asemenea, a fost nevoie de intervenția salvatorilor în raionul Edineț, unde un copac a căzut pe acoperișul unei case de locuit din localitatea Cupcini. Totodată, echipele de salvatori au intervenit pentru a înlătura arbori și crengi care au căzut pe țevile de gaz natural în orașul Soroca și municipiul Bălți.

Conform datelor colectate de IGSU, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 8 intervenții ale salvatorilor, care au intervenit pentru efectuarea lucrărilor de defrișare a copacilor prăbușiți peste autovehicule parcate pe străzile capitalei, precum și în curțile blocurilor locative. Astfel de intervenții au avut loc pe strazile Grigore Vieru, Ion Aldea-Teodorovici, bulevardul Mircea cel Bătrîn, Andrei Doga, Spartacus și Ginta Latină.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice în urma ploilor torențiale cu grindină și vînt puternic, la data de 29 iulie către ora 23:00, 24 localități din raioanele Glodeni, Dondușeni, Florești, Anenii Noi, Criuleni au fost deconectate de la energie electrică, iar astăzi 30 iulie, către ora 06:00, au rămas parțial deconectate 16 localități. Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 110 situații de risc.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽