Cazul Șor stiri: 594

Zeci de cadre didactice din Criuleni au protestat la sediul Consiliului raional

11 oct. 2022,, 08:31   Societate
1899 0

Revoltați că nu și-au luat salariile timp de două luni, zeci de profesori, educatori și asistenți sociali au protestat la sediul Consiliului Raional Criuleni.

S-a întîmplat după ce președintele raionului, cel care pune semnătura pe chitanțe, a fost suspendat din funcție. Abia după ce oamenii și-au arătat nemulțumirea, astăzi s-a decis ca actele de salarizare să poată fi semnate de secretara Consiliului, transmite Tv8.md.

„Noi trăim strict din salariu, noi nu avem alte surse de venit. Cineva mi-a zis să fac rezerve, dar din ce? Din salariile astea mizere nu poți face rezerve. Noi avem credite și alte cheltuieli. Ce înseamnă asta?”

„Vin facturile. Și numai salariul, dar și instituțiile de învățămînt sînt blocate. Imposibil de făcut orice operațiune financiară. Imposibil de cumpărat produse”.

Lucrurile s-au blocat la începutul lunii septembrie, cînd un grup de consilieri a votat pentru ca președintele raionului, Pavel Spînu, să fie suspendat din funcție timp de o lună, iar o comisie specială să deschidă o anchetă internă pe numele acestuia. El este acuzat că ar fi luat decizii ilegale și că ar fi accidentat mașina de serviciu, pe care a reparat-o, în secret, din banii publici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?